Mammas rabarbersaft
Nu tänkte jag passa på att göra mitt första dagens recepttips. Och denna gång blir det tips på hur man gör rabarbersaft. Först när jag fick höra att mamma skulle göra det tyckte jag inte det lät så gott med rabarbersaft, men när jag väl fick smaka så var det jätteläskande. Dessutom var det lätt att göra också.
Det du behöver är:
1 kg rabarberstjälkar
1 ½ liter vatten
5 dl strösocker
2 tsk citronsya
och saft av 2 citroner
Detta är för två flaskor med saft.
1. Först ska man skölja och skära rabarbern i småbitar och efter det lägger man bitarna i vattnet och kokar det i ca 15 minuter.
2. Efter de femton minutrarna så silar man saften och slänger rabarberresterna.
3. Nu ska man koka upp spadet igen och hälla i strösocker, citronsyra och citronsaft, tillsammans med spadet alltså. Sedan ska man låta det svalna.
4. Sedan är det bara att hälla upp saften i två flaskor. De förvaras kallt och spädes efter smak.
Sedan har du fått din rabarbersaft ! :D
Kommentarer
Trackback